اسماعیل جلیلی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر در خصوص پیشنهاد مجلس مبنی بر حذف سه دهک در آمدی بالا برای حل مشکل کسری بودجه پرداخت یارانه های مستقیم گفت: ضرورتی ندارد برای تامین منابع هدفمندی فشاری به مردم وارد کنیم، ما می توانیم سهمیه های مردم را حفظ کنیم و با راهکار دیگری به حل این مشکل بپردازیم.
نماینده مردم مسجد سلیمان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بخش عمده مصرف انرژی بویژه در حوزه های بنزین، گازوئیل،آب ،برق و گاز توسط دستگاه های دولتی صورت می گیرد، با افزایش قیمت حامل های انرژی در بخش های دولتی و همچنین افزایش قیمت سهمیه های آزاد بنزین می توانیم کسری بودجه هدفمندی را جبران کنیم.
عضو هیئت رئیسه فراکسیون رهروان ولایت با تاکید بر اینکه دولت باید به جای فشار به مردم هزینه های جاری اش را کاهش دهد، اظهار داشت: 50 درصد مصرف انرژی در دستگاه ها و شرکت های دولتی است که بر اساس این طرح بنیزین به قیمت تمام شده در اختیارشان قرار می گیرد.
وی اظهارداشت: دولت برای تامین هزینه های حامل های انرژی نباید حقوق و دستمزد ها را کاهش دهد بلکه باید هزینه های پشتیبانی اش را کاهش دهد، در این صورت قیمت حامل های انرژی در دستگاه های دولتی به قیمت تمام شده نزدیک می شود و مصرف در دستگاه های دولتی نیز بهینه می شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در سناریوی جدید به جای ایجاد فشار به مردم قیمت سهمیه های آزاد بنزین را افزایش می دهیم و قیمت حامل های انرژی در دستگاه های دولتی را نیز به قیمت واقعی نزدیک می کنیم. بدین ترتیب با قطع یارانه ها به مردم فشار نمی آید و سهمیه های مردم نیز حفظ خواهد شد.
جلیلی ادامه داد: بر این اساس بنزین آزاد 700 تومانی 20 تا 30 درصد افزایش قیمت خواهد داشت اما سهمیه های اقشار ضعیف قطع نمی شود. با اجرای این سناریو حدود 6000 هزار میلیارد دولت از این محل کسب در آمد خواهد کرد.
جلیلی با اشاره به مشکلات شناسایی سه دهک بالای در آمدی گفت: به احتمال زیاد گزارش کمیسیون برنامه وبودجه در خصوص لایحه اصلاح قانون بودجه سال 92 با تغییرات اساسی در بخش حذف سه دهک در آمدی به تصویب خواهد رسید.
وی تصریح کرد: دولت در قالب اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها این سناریو را اجرا خواهد کرد، با این تصمیم گیری دولت نمی تواند بی محابا به جامعه هدف 25 میلیونی برای حذف یارانه ها یورش ببرد.
به گزارش مهر، با موافقت دولت در کمیسیون برنامه و بودجه حذف سه دهک بالای در آمدی در قالب لایحه اصلاحیه قانون بودجه به تصویب رسید. بر اساس اظهارات طیب نیا وزیر اقتصاد، کارگروهی در دولت برای بررسی راهکارهای تشخیص 3 دهک در آمدی بالا تعیین شده اما تاکنون به راهکاری برای اجرای این مصوبه نرسیده اند.
نظر شما